Bergeijk en omgeving


Bergeijk is een typisch Brabants dorp in de Kempen dat staat voor gemoedelijkheid, mooie natuur en rust.

Fietsen en wandelen


Bergeijk dat grenst aan België, is een uitstekende locatie voor het maken van prachtige fiets- en wandelroutes door middel van het uitgebreide netwerk zodat het maken van tochten letterlijk en figuurlijk onbegrensde mogelijkheden biedt. Zo kunt u gebruik maken van de knooppuntenroute waarmee u uw route en afstand zelf kan bepalen door het volgen van de aanduidingen op de genummerde borden.

Ook kunt u de kapelletjes route volgen die u langs 10 kapelletjes in de gemeente Bergeijk voort of u kiest voor de Rietveld en Ruysroute met informatie over de objecten die door de bekende architect Gerrit Rietveld ontworpen zijn.

Tevens kunt u een dagje fietsen combineren met lekker eten onderweg door de route happen en tappen teutentocht. Dit is een culinaire fietstocht van 50 kilometer door de prachtige Belgisch-Nederlandse grensstreek in de buurt van Mol-Postel, Luyksgestel en Bergeijk. Tijdens deze fietstocht maakt u kennis met de mooiste plekjes in het groene hart van de Kempen onder het genot van culinaire verwennerijen. Of kies voor de snoeperkestocht waarbij u door middel van consumptiebonnen in diverse horecazaken een heerlijke versnapering kan verkrijgen.

Bezienswaardigheden


Eddies hotel restaurant is gevestigd in het centrum van Bergeijk waar u ook het bekende standbeeld van 'Hermenieke' kunt vinden en een aantal unieke ontwerpen van de beroemde architect Rietveld, zoals Weverij de Ploeg. Rondom dit enige fabrieksgebouw van Rietveld ligt een prachtige landschapstuin van ontwerpster Mien Ruys.

U kunt ook een bezoek brengen aan het Kempische bakkerijmuseum waar brood nog door echte bakkers ambachtelijk gebakken wordt. Of bezoek het bromfietsen & fietsenmuseum waar meer dan 100 fietsen vanaf de twintiger jaren te vinden zijn. Tevens is een bezoek aan het archeologisch Eicha museum de moeite waard waarbij de verzameling een overzichtelijk beeld geeft van ruim 12.000 jaar geschiedenis.

Of bezoek één van de mooie tuinen, zoals natuurtuin 't Loo, Engelse sfeertuin de Hasselbraam, Beeld en tuin Duizel of bijvoorbeeld de kruidenboerderij Subtilia.

Attracties


Bergeijk biedt vele attractieve mogelijkheden. Zo is Eddies hotel restaurant gevestigd tegenover theater de Kattendans waardoor een bezoek aan het theater prima te combineren is met een gezellig diner vooraf. U kunt skiën op echte sneeuw bij Montana Snowcenter in Westerhoven. Voor survival en outdoor activiteiten kunt u terecht bij SBP Outdoor. Daarnaast biedt Bergeijk mogelijkheden om te zwemmen (boeren/midget)golven, vissen, paardrijden, tennissen, waterskiën en fitnessen.

Voor meer informatie over Bergeijk, kunt u de site van VVV Bergeijk raadplegen.

Hotel eetcafe eddiesOpeningstijden

Elke dag open van
11:00 uur tot 23:00 uur

Keuken geopend van
11:00 uur tot 21:00 uur

Contactgegevens

Hof 126 - 128
5571 CA Bergeijk
T. 0497-575501
F. 0497-575114
E. info@eddies-hr.nl

Copyright @ 2021 - Eddies Hotel - restaurant